Gas onder glas
Eindelijk... Koken op gas met het schoonmaakgemak van een glaskeramische kookplaat.
Het koken op Gas onder Glas is tussen 60 en 80% voordeliger dan alle andere alternatieven met een glaskeramische plaat; met de laagste uitstoot van schadelijke gassen is Gas onder Glas de meest milieubewuste keuze.
Koken als professionals:
Op de grote voorpit kan een gerecht aan de kook worden gebracht, en bij gebruik van meerdere pannen kan die pan om door te koken op de automatisch verwarmde achterpit worden geplaatst. Op de voorpit wordt dan een nieuw gerecht geplaatst dat uiteraard snel aan de kook komt en de inhoud van de achterpit blijft vrolijk doorkoken. Men kan zich dus echt op de inhoud van de pan richten en zonder aan de energieregelaars te hoeven komen: koken als professionals dus. Bovendien zijn onze Gas onder glas uitermate veilig in gebruik; géén open vlam, branders, ontsteking en vlambeveiliging kunnen niet vervuild raken door overgekookte gerechten, de pannen staan altijd stabiel op het vuur, minder vetaanslag aan keukenplafond en uiteraard het schoonmaakgemak van een glaskeramische plaat. Het energieverbruik van slechts één brander en het benutten van de restwarmte die bij een open gastoestel altijd verloren gaat garanderen optimaal kookgenot met de allerlaagste energiekosten in de markt en de meest milieubewuste keuze. De eerste glaskeramische kookplaat waarvoor zonder krachtstroom of elektrische aanpassingen in keuken en meterkast.


Hoe werkt gas onder glas
De inhoud van deze pan blijft met gesloten deksel doorkoken vanaf stand 8 ~ 9 op de energie regelaar; ook kan een kleine pan met gesloten deksel en inhoud aan de kook worden gebracht Op de voorpit kunt u dan een nieuwe pan zetten. Pas als een kookvlak volledig bezet is, gebruikt u het tweede kookvlak. Vernuftige elektronica met eventueel vol elektronische ontsteking en vlambewaking houdt de door u ingestelde temperatuur vast. Soep trekken en vlees sudderen gaat fantastisch op de voorste pit.
Deze keramische brander zit onder de voorpitten en draagt zorg voor optimale warmte; voor voor -en achterpit. Veiligheid is gewaarborgd door elektronische ontsteking ionisatie vlambewaking (geen vlam géén gas).
De keramische brander is op dit moment de meest schone verbrandingstechniek en veroorzaakt geen roetvorming.
Pluspunten Gas onder glas
- Ruim 80% van de huishoudens (en een véél hoger percentage senioren) is gewend om op gas te koken;
- Geen krachtstroom of 2 extra 230V aansluitingen nodig; met elektrische oven zelfs 3 !!; de meeste (standaard) woningen van voor 1975 zijn met maximaal 3 elektriciteit groepen voor de gehele woning uitgerust; meterkast dient dan volledig te worden aangepast;
- Gas onder glas op glas koken, dus zeer schoon;
- Gas onder glas op Gas koken, echter zonder open vlam en dus zeer veilig;
- Geen lucifers meer nodig; semi- (= piëzo) of vol automatische elektronische ontsteking;
- Volledige en betrouwbare vlam bewaking ( zelfde techniek als de modernste CV ketels);
- Pannen staan altijd stabiel op het gas;
- Eenvoudig te reinigen glasplaat;
- De allerlaagste energie kosten; 50% tot 80% voordeliger dan alle andere vormen van Glas keramisch koken; ca. 30% voordeliger dan "gewoon" op gas koken met twee pannen achter elkaar;
- Géén vocht meer van de verbrandingsgassen in de keuken (vocht verdwijnt samen met afvoergassen in de afzuigkap);
- Voor het milieu de schoonste manier van koken; ca 80% minder NOx t.o.v. normaal op gas koken; ca. 95 ~ 97% schoner dan elektrisch koken;
- T.o.v. normaal elektrisch keramisch koken is de temperatuur van de glasplaat tijdens belasting (pan erop) bij Gas onder Glas iets hoger, waardoor er meer warmte beschikbaar is voor éénpan - of wok gerechten;
- De temperatuur instelling is voor elk gewenste hoeveelheid bak -, braad -, gaar -, en sudder product zéér nauwkeurig instelbaar; voor o.a. soeptrekken en vlees sudderen is dit zeer belangrijk. Soep kan echt tegen de kook worden getrokken en blijft helder. Sudderen gaat zonder extra moeite fantastisch;
- Geen pendel techniek (voor/achter, linksvoor/rechts achter of omgekeerd) zoals bij sommige Inductiekookplaten;
- Geen dure magnetisch gevoelige pannen nodig;
- Geen magnetische straling;
- Geen ruststroom nodig zoals bij sommige inductie kookplaten; scheelt tot zo'n ? 136 per jaar bij een inductiekookplaat met 4 generatoren. (Geldt wellicht niet voor alle merken);
- Door hogere temperatuur overdracht is iets minder kritisch voor pannen;
- De ruimte tussen de pannen op de glasplaat kan, indien gewenst, als warm houd gedeelte dienst doen;
- Toestel regelt zo nauwkeurig dat het ook als rechaud dienst kan doen;
- Voor optimale veiligheid kan de stroomvoorziening via het lampje van de afzuigkap worden geschakeld. De 2195 beschikt zelfs over een kinderslot!!;
- Het elektrische vermogen voor ontsteking en beveiliging is slechts 100 Watt;
- De installatie technische voorzieningen zijn conform de GAVO voorschriften dezelfde als bij "gewone" gaskookplaten; Giveg keur bestaat niet meer en is vervangen door de CE - keur (speciaal voor NL);
- In projecten is het voordeel dat er geen piekspanningen op het elektriciteit net plaatsvinden tijdens de "gebruikelijke" kook tijden.
Voor gasovens geldt:
- Gas oven met elektronische geregelde temperatuurregeling van (50) 75 tot 275ºC;
- Volautomatische ontsteking en beveiligingstechniek (geen lucifers meer nodig);
- Uniek heteluchtcirculatie voor tegelijkertijd bakken van meerdere producten;
- Dankzij bovenstaande techniek is de oventemperatuur veel constanter dan in een elektrische oven;
- Geen eigen elektriciteit groep nodig;
- Waterdamp van gas zorgt voor malser vleesproduct en luchtigere deegproducten; producten kunnen vrijwel nooit uitdrogen;
- Unieke automatische bak - en braad programma (gasoven, grill, en hetelucht circulatie tegelijkertijd; goed voor samen 5,6 kW vermogen!) voor extra lekker mals stuk vlees. Deze techniek zou bij een elektrische oven 2 aparte elektrische groepen vergen;
- Unieke uitschuifbare en vaatwas machine bestendige ovenlade;
- Dankzij "tussenbouw concept" kosten besparend; net zoals bij een vaatwasser is er geen aparte inbouw kast nodig; toestel staat op zijn eigen pootjes op de grond;
- Veel lager energie verbruik dan een elektrische oven;
- Voor het milieu veel minder belastend.
(Bron: Hiddokk)