Ventilatie

Gezondheid

Het leven in woningen en gebouwen comfortabeler maken is ons vak. Aandacht voor een gezond en een schoon milieu is daar onlosmakelijk mee verbonden. Met gebalanceerde ventilatie is een gezonde leefomgeving gewaarborgd.
De vuile en vochtige lucht uit keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd. Dezelfde hoeveelheid schone, voorverwarmde lucht wordt gefilterd en vervolgens toegevoerd in slaapkamers en woonkamer. Door toepassing van warmteterugwinning wordt de energie van de af te voeren warme lucht overgedragen aan de verse, frisse buitenlucht. Zo blijft 95% van de warmte behouden.

Nachtventilatie

Nachtventilatie zorgt er gedurende de zomer voor dat er in de nachtelijke uren koude buitenlucht wordt toegevoerd die de warme binnenlucht van overdag zo veel mogelijk vervangt. Hierdoor ontstaat er `s nachts een aangenamere binnentemperatuur. Afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur wordt dit systeem automatisch geactiveerd. U (als bewoner) hoeft dus niets in te stellen. Deze bypasscassette voor nachtventilatie is een comfortabele uitbreiding op de Renovent HR warmteterugwinunit van Brink Climate Systems. Een groot voordeel van de bypasscassette is dat deze ook achteraf eenvoudig op de Renovent HR is te plaatsen.

(Bron: Brink Climate Systems)

Ventileren

Door ventileren wordt de binnenlucht continu ververst. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd is gelijk aan de hoeveelheid die binnen komt. Gebalanceerde ventilatie zorgt ervoor dat de aanwezige warmte in vervuilde lucht, die uit de woning wordt afgevoerd, wordt gebruikt om de frisse, schone buitenlucht die wordt binnengehaald te verwarmen. Er is met andere woorden sprake van gebalanceerde ventilatie. Tegelijkertijd zorgt de Renovent HR warmteterugwinunit ervoor dat de warmte uit de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse, koudere buitenlucht. Dat betekent, tochtvrij en ongemerkt ventileren voor slechts 10% van de traditionele ventilatiekosten